fbpx
Trendy 2022 - dekorace

[:cs]

Jednoduchá forma v elegantním provedení

 

Pokud jde o dominantní trend v dekoraci dezertů v tomto roce, odborníci se shodují. Pojem „elegance“ stále nabírá na intenzitě! Pod tímto pojmem se skrývá mimo jiné minimalismus uzavřený do jednoduché, často geometrické nebo dokonce hranaté podoby. Geometrické dorty jsou druhem uměleckých děl, která osloví nejen milovníky designu. Jemné ozdoby v podobě plátků zlata nebo tenkého subtilního tylu v kombinaci s texturou mramoru potěší svou jednoduchostí a elegancí.

 

Tyl budí pozornost!

Magda Kubiś

V roce 2022 sázím na jedlý tyl. Tento trend se začíná výrazně profilovat a pozoruji, že jím zdobené dorty způsobují na přehlídkách senzaci. Jedlý tyl je zpracovaný vaflový papír, který již dobře známe. Oplatkový papír se používá k výrobě květin, okvětních lístků a dalších dekorací. Jedlý tyl je jemný, vzdušný, průhledný a velmi plastický. S jeho využitím jsou dorty krásné, velmi ženské! Dá se samozřejmě barvit na jakékoli barvy, používat s jinými technikami a strukturami – na všem mu to velmi sluší.

 

Elegantní geometrie

Pavel Małecki

Geometrické dorty začaly získávat na popularitě v loňském roce a tento trend zůstává velmi stabilní. Je to vidět především v případě svatebních dortů. Navíc si myslím, že tvary jako šestiúhelník, trojúhelník nebo kruh budou vždy aktuální, a to nejen jako tvary dortů, ale i jako dekorativní prvky – například jako mozaiky.

 

Jemná dekorace

Mieczysław Chojnowski

Preference zákazníků se více přiklánějí k jemné, skromné, minimalistické formě, i když vkus je různý a na to navazují představy o zdobení. Dekorace závisí na okolnostech. V případě svatebních dortů se vzdaluje od cukrových hmot ve prospěch nahého dortu s množstvím ovoce nebo květin. A pokud jde o dezerty, zdobení by mělo nenápadně naznačovat, z čeho jsou vyrobeny. Jedna malina ve společnosti jemné čokoládové ozdoby stačí na to, abyste zdůraznili, že daný dezert má malinovou příchuť.

 

„Malá černá“

Maciej Pisarek

Minimalismus je léta spojován s elegancí nejen v módě, ale i v cukrářství nebo v kuchyni obecně. Čím jednodušší linie a tvary, tím snazší je pro oko soustředit se na to, co je důležité. V tomto případě – na dezert, dort nebo pečivo. Samozřejmě, že barevnost a bohatost dekorací bude mít vždy své příznivce, ale nikdo nebude polemizovat s „malými černými“ – univerzálním symbolem elegance v jednoduché podobě.

 

Představujeme tým expertů :

Magda Kubiś

Nadšenkyně cukrářství, specializující se na tvorbu neopakovatelných, jedinečných dortů a dezertů. Vítěz bronzové ceny na New York Cake Show v roce 2017 a laureátka mnoha dalších prestižních soutěží. V současnosti majitelka Tort Academy,  online školy anglického  stylu a portálu Cake Room. Díky její velké vášni, nasazení a efektivní metodě výuky Magdu ocenili organizátoři největšího cukrářského veletrhu v Polsku – Expo Sweet, když ji  nominovali  do poroty v ročníku 2020.

 

Pawel Małecki

Mistr Polska v cukrářství, čokolatiér a lektor na Akademii čokolády v Lodži. Několikanásobný laureát cukrářských soutěží v Polsku a v zahraničí. Člen týmu, který vytvořil Guinessův rekord o největší svatební dort. Autor mnoha cukrářských knih. Vedoucí oddělení zdobení pralinek a zmrzlin v cukrárně Sowa a jeden z hostů kanálu Kuchyně Lidl na YouTube.

 

Mieczysław Chojnowski

Mistr světa v cukrářství, expert a školitel Mistrovy akademie. Své rozsáhlé znalosti a cenné zkušenosti využívá na mnoha úrovních, například ve vedení  školení pro cukráře. Pořádá workshopy pro odborné školy a připravuje studenty na účast v prestižních soutěžích. Cukrářství zná od základu a specializuje se na práci s čokoládou, karamelem a marcipánem.

 

Maciej Pisarek

Nadšenec  pro cukrářství a pekařství . Talentovaný kuchař, vícemistr světa ve vaření na mistrovství WorldSkills 2019 v Kazani a vítěz Medal of Excellence a titulu „Best of Nation“ na EuroSkills 2018 v Budapešti. V současné době pracuje jako cukrář v Cafe Royal Hotel v Londýně, kde vytváří jedinečné dorty a dezerty. Své znalosti a dovednosti si zdokonalil v nejslavnější kuchařské škole – Le Cordon Bleu v Londýně. Na kontě má značnou řadu úspěchů a titulů v prestižních soutěžích.