fbpx

Přidávání zeleniny do dezertů získává na popularitě. Cukráři budou ochotnější sáhnout po neobvyklých chuťových kompozicích v dezertech, kombinaci jemné zeleniny s intenzivním kořením. Kromě toho se zelenina  používá jako přírodní sladidlo, které umožňuje snížit množství přidaného cukru.

 

Aromatická dezertní přísada

Maciej Rosiński

Dovedně vybraná a upravená zelenina umí skvěle podtrhnout chuť dezertů. Bílá zelenina jako petržel, celer a květák se dobře hodí k vanilce. K anýzu se naopak hodí mrkev. Některé druhy zeleniny chutnají skvěle s ovocem, například pyré z petržele a jablek. Další neobvyklý nápad k použití zeleniny v dezertech je želé z červené řepy.

 

Zeleninové pyré nejen k večeři

Jola Słoma & Mirek Trymbulak

Zeleninové pyré lze s úspěchem použít pro veganské  pečivo jako náhražku vajec. Dokonale se k tomu hodí lepkavá zelenina , jako je bramborová kaše nebo dýně, která se spojí s moukou  a vytvoří těsto.

 

Představujeme tým expertů :

Maciej Rosiński

Uznávaný cukrář i  kuchař v jedné o sobě. Lektor v Chocolate Academy a v Mezinárodní škole  kulinářského umění Ashanti  v Lodži. Vítěz mnoha prestižních cen, np. dvou čapek  Gault&Millau  , majitel  bronzové medaile ze soutěže Marco Polo Cup v Šanghaji. Je proslulý neobvyklými  , sofistikovanými chutěmi dezertů, dortů a pečiva. V současné době se realizuje  jako lektor v oblasti  slané kuchyně a cukrářství .


Jola Słoma & Mirek Trymbulak

Milovníci bezlepkové veganské kuchyně a přírodních složek, majitelé Ateliéru chutí. Společně vytvářejí své vlastní recepty publikované  na jejich blogu, kanálu YouTube a v autorských kuchařských  knihách. Se svými  více než  25 letými zkušenostmi  ve vytváření chuťových vjemů  se dělí během workshopů a školení. Mají za sebou také 12 dokončených  sérií prvního bezmasého kulinářského televizního programu v Polsku na kanálu Kuchnia +.