fbpx

[:cs]

Jak budou v roce 2022 vypadat dezerty, které upoutají naši pozornost?

Cukráři se zaměřují na eleganci v jednoduché, často geometrické formě. Dorty pro nevšední příležitosti stále budou uchvacovat monumentálními rozměry, ale pro každodenní příležitosti budou na stole kralovat drobné monoporce, pralinky. Tlumené barevné tóny dezertů a jemné rostlinné dekorace místo bohatých ornamentů  budou připomínat vytouženou přírodu.

Výběr vhodné barvy závisí na druhu dezertu a na jakou příležitost je určený. Jiná pravidla platí pro slavnostní dorty a jiná pro vkusné monoporce. Navzdory tomu  odborníci shodně zdůrazňují, že nadále budou dominovat jemné pastelové barvy  navazující na přírodu. Dezerty se vyznačují nadčasovou bílou, jemnou ecru, jemně růžovou a sametově hnědou. Výběr barev nebude spojen jen s přírodními tóny, také barvení  přírodními rostlinnými barvivy bude pro cukráře zajímavou výzvou.

 

Barvy přírody

Iga Sarzyńska

Přírodní barvy kralují již nějakou dobu. Spotřebitelé milují barvy, které si spojují s přírodou. Mám tady na mysli  odstíny hnědé, které připomínají sametovou čokoládu a karamel nebo jemnou smetanu. Všechny křiklavé barvy jsou spojovány s nezdravými produkty a takové jíst již nechceme.

 

Hypnotizující ružová

Mieczysław Chojnowski

Bezesporu sázíme na přírodní barvy a pod heslem „přírodní“ rozumíme takové, které lze získat přidáním přírodních složek. Cukrářská výloha musí být čím dál tím barevnější. Mezi těmito barvami pozoruji nárůst zájmu o růžovou. Je to barva, která hypnotizuje – přitahuje zrak zákazníků na monoporce, banánky a dorty .

 

Barva záleží na příležitosti

Magda Kubiś

Je těžké předpovědět jednu konkrétní dominantní barvu, protože výběr nejčastěji záleží  na příležitosti nebo věku oslavence. Ve svatebních dortech vždy bude dominantní barvou bílá nebo její odstíny . Dorty pro děti se řídí vlastními  pravidly – barevná paleta se odvíjí od   momentálně nejmódnější pohádek nebo nejpopulárnějších hraček.

 

 

Představujeme tým expertů :

Iga Szarzyńska

Mistryně cukrářství a dekorací , která získávala dovednosti v Londýně, Paříži, San Franciscu a Torontu. Iniciátorka a spolumajitelka značky Iga Sarzyńska WzruszaToruń. Laureátka mnoho cukrářských soutěží, jejíž práce jsou prezentovány v zahraničních časopisech , mimo jiné v britském   „Wedding Cakes „a“ Cakes & Sugarcraft „. Specializuje se na krásné, ručně zdobené perníčky

 

Mieczysław Chojnowski

Mistr světa v cukrářství, expert a školitel Mistrovy akademie. Své rozsáhlé znalosti a cenné zkušenosti využívá na mnoha úrovních, například ve vedení  školení pro cukráře. Pořádá workshopy pro odborné školy a připravuje studenty na účast v prestižních soutěžích. Cukrářství zná od základu a specializuje se na práci s čokoládou, karamelem a marcipánem.

 

Magda Kubiś

Nadšenkyně cukrářství, specializující se na tvorbu neopakovatelných, jedinečných dortů a dezertů. Vítěz bronzové ceny na New York Cake Show v roce 2017 a laureátka mnoha dalších prestižních soutěží. V současnosti majitelka Tort Academy,  online školy anglického  stylu a portálu Cake Room. Díky její velké vášni, nasazení a efektivní metodě výuky Magdu ocenili organizátoři největšího cukrářského veletrhu v Polsku – Expo Sweet, když ji  nominovali  do poroty v ročníku 2020.