fbpx

Květiny v cukrářství slavily triumf již v předchozí sezóně. Letos ještě více umocňují svoji pozici. Budou výrazně viditelné nejen v dekoracích, ale také využívány jako zdroj vůně a chuti. Experti z celého světa předpokládají, že mezi nejmodernější květinová aromata budou letos patřit: levandule, fialka, černý bez, ibišek a růže. V Polsku má být hitem sezóny královna květin.

Rok květin ZAPOMENUTÁ  PŘÍCHUTˇ – BOŻENA SIKOŃ

V posledních letech  u nás zůstala růže trochu opomenutá.Najdeme ji v koblihách, ale v jiných cukrářských výrobcích  jsme jejímu výraznému aroma nedali prostor. Myslím, že letos se to změní. A co více, budeme spojovat růže s malinami a marakujou a tvořit vynikající chuťové kompozice.  

VOŇAVÉ A OSVĚŽUJÍCÍ – PAWEŁ MAŁECKI

Předpokládám, že v letošních cukrářských  výrobcích, zejména v sezóně jaro-léto, budou dominovat aromatická a osvěžující spojení ovoce a květin. Naše sezónní ovoce a také citrusy, stále velmi módní  yuzu, budeme spojovat s ibiškem, levandulí a zavinutkou. Ale takovou celoroční chutí, která má šanci se stát symbolem letošní sezóny, bude nejpravděpodobněji malina s růží.

 

Představujeme tým expertů :

Bożena Sikoń

Cukrářská mistryně, tvůrkyně chutí a dekorací.Dlouholetá vedoucí cukrářské dílny v hotelu  Jan III Sobieski. Široké skupině poláků je známá jako moderátorka a porotkyně v televizních pořadech věnovaných cukrářství. Absolventka mnoha odborných školení v Polsku i v zahraničí. Mentorka a učitelka mladých cukrářů, se kterými sdílí nejen své skvělé znalosti,ale i profesionální vášeň. 


Paweł Małecki

mistr cukrář a odborník na čokoládu. Vítěz titulu mistr Polska v cukrářství.  Vítěz mnoha profesionálních soutěží, člen týmu, který vytvořil Guinnessův světový rekord zhotovením největšího svatebního dortu. Autor mnoha knih a alb o cukrovinkách. Vedoucí oddělení dekorace, pralinek a zmrzliny v cukrárně Sowa a jeden z hostitelů kanálu Kuchnia Lidla na YouTube.