fbpx

Sweet gifting a personalizace

Kvůli potřebě zachovat sociální odstup se v roce 2021 v cukrářském oboru více rozvinuly trendy spojené s tím, že se na cukrářské výrobky pohlíží jako na dárky, takové jako sweet gifting a personalizace objednávek. 

DEZERT S VĚNOVÁNÍM  – MIECZYSŁAW CHOJNOWSKI

Pandemie, omezený kontakt, chybějící blízkost spůsobily, že lidé začali pohlížet na sdílení sladkostí jedinečnějším spůsobem. Už nejde jen o to, postavit výrobek na stůl a pohostit hosty. Čím dál tím více lidí vnímá sladkost jako spůsob pro vyjádření pocitů. Výrazně stoupl počet objednávek se zvláštním věnováním. Zákazníci již nehledají universální nápisy typu: „Pro babičku” či „Miluji Tě”. Místo toho požadují velmi osobní přání od srdce, určené specielně dané osobě. To je velmi zajímavý trend.

DÁRKY OD SRDCE  – IGA SARZYŃSKA

Z mé perspektivy osoby, která vede obchod specializující se na výrobky z perníku, nejzajímavějším a nejvíce se rozvíjejícím současným trendem je ohromný nárůst zájmů o dárkové výrobky. Zejména v období před svátky, ale v posledních měsících také nechybí objednávky tohoto typu. Omezení bezprostředních kontaktů s příbuznými a přáteli spůsobilo, že hledáme nové spůsoby na vyjádření našich pocitů. Sladké dárky této potřebě dokonale vyhovují. Zákazníci hledají trvanlivé, krásně zabalené výrobky, které je možné bezpečně poslat. Perníčky, které se již staly celoročním výrobkem, tomu ideálně vyhovují. Stejně jako čokoládové výrobky. Předpokládám, že móda doručování či zasílání sladkých dárků se bude rozvíjet. Podmínkou je, že cukrárny půjdou naproti očekáváním klientů a budou nabízet bohatou škálu odpovídajících výrobků včetně zajištění doplňkových služeb. Zabezpečí hezké ekologické obaly a umožní odeslání na určenou adresu s doplněním psaníčka tak, aby nabídka byla komplexní a zákazník již nemusel využívat služby jiných subjektů.

 

Představujeme tým expertů:

Mieczysław Chojnowski

mistr světa v cukrářství. Své rozsáhlé znalosti a zkušenosti využívá v mnoha oblastech. Jako expert a lektor Mistrovy akademie provádí odborná školení pro cukráře, workshopy pro odborné školy a připravuje žáky na soutěže. Cukrářství před ním nemá žádná tajemství. Specializuje se především na práci s karamelem, čokoládou a marcipánem.

Iga Sarzyńska- -Komorowska

cukrářská mistryně,  iniciátorka a spolumajitelka značky Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń. Vítězka mnoha cukrářských soutěží, jejíž práce jsou uváděny v časopisech jako britské „Wedding Cakes“ a „Cakes & Sugarcraft“. Je skutečnou specialistkou na cukrářskou floristiku a výrobu jedinečných ručně zdobených perníků.