fbpx

Turbulentní pandemická situace a rostoucí ceny nevybízejí k iniciování průlomů. Nové trendy v cukrářství se samozřejmě  budou formovat, ale spíše tempem  evoluce než revoluce. Což ovšem  neznamená, že to, co najdeme za pultem dobré cukrárny, nás nebude překvapovat, zajímat a pokoušet. Přesně naopak! Okouzlovat nás budou nové varianty výrobků z listového , dánského a odpalovaného těsta, moderní podoby, do kterých se budou oblékat staré tradiční dezerty a překvapivá spojení chutí z celého světa.

 

S NOVINKAMI OPATRNĚ

Mieczysław Chojnowski

Kvůli pandemii a inflaci se neočekávají převratné novinky. Trh je nejistý a riziko neúspěchu velí, že je moudré přistupovat k nejistým revolučním změnám rozvážně.

 

VELKÝ NÁVRAT ZÁPADNÍ CUKRÁŘSKÉ TRADICE

Dezerty z tradice viennoiserie, včetně croissantů a dánského pečiva, se dočkaly velkého návratu. Tradiční pečivo bude orámováno novou formou, odlišným dekorativním vzhledem a neobvyklou kombinací chutí, které Vás budou nově překvapovat. Známé sladké pečivo se nejen vrací, ale také se vyvíjí v nové výrobky, jako je cruffin a cronut.

 

TRENDY ZE ZÁPADU

Maciej Pisarek

Přesycený trh začíná nutit cukráře hledat novou formu vyjádření. Zde můžeme vidět velký návrat  tradičního pečení v nové verzi. Cukráři a pekaři soutěží v nových tvarech a chuťových kompozicích již známých dezertů, osvěží tak klasiku a tvoří novou kvalitu. Croissanty, galette de rois, travel cake jsou jen některé příklady produktů, které zaměstnávají cukrářskou mysl.

 

FÚZE DEZERTŮ V NOVÝCH VÝROBCÍCH

Wiesław Kucia

Zcela nové produkty vznikají jako kompilace opakujících se tradičních dezertů. Příkladem je cruffin – jako kombinace croissantu s muffinem nebo cronut – jako kombinace donutu a  pololistového těsta. Cronut je kříženec názvů cro-issant a do-nut, a cruffin jsou cr-oissant a mu-ffin. Jedná se o pečivo z pololistového těsta, které se používá při výrobě croissantů. Oba hybridy si získaly uznání po celém světě, také v Polsku získávají na popularitě.