fbpx
monoporce

Monoporce stále okouzlují svojí podobou, barvami, chutěmi… Nepochybně potěší i jejich praktická stránka – zvláště při omezeném počtu účastníků akcí. Možná i právě proto jsou stále oblíbenější dezerty v ještě menších podobách – „na jedno sousto“! Díky tomu můžete vsadit na malý elegantní dezert, aniž byste potřebovali vykrajovat porce z větších forem.

 

MALÉ JE PĚKNÉ

Mieczysław Chojnowski

Na západě dominují dezerty v podobě malých porcí a pralinek nebo marcipánových výrobků. Pozorujeme, že tento trend vstupuje i do dalších zemí. Zákazníci si na své oslavy stále častěji kupují menší dorty a servírují je spolu s monoporcemi, rohlíčky, pralinkami a výrobky z marcipánu a čokolády. Takové dezerty na jedno až dvě sousta mají mnohem výraznější chuť a navíc potěší oko, protože vypadají velmi elegantně.

 

UMĚLECKÁ DÍLA

Iga Sarzyńska

U monoporcí je kromě chuti velmi důležitý estetický vzhled, což kdysi nebylo tak důležité. Dezert se stává malým uměleckým dílem

 

JE TO MODERNÍ

Magda Kubiś

Móda monoporcí a pěnových dortíků  posiluje svoji pozici  a  podle mého názoru se jedná o stabilní trend, který bude v letošním roce jedním z nejvýraznějších.

 

 

Představujeme tým expertů :

Mieczysław Chojnowski

Mistr světa v cukrářství, expert a školitel Mistrovy akademie. Své rozsáhlé znalosti a cenné zkušenosti využívá na mnoha úrovních, například ve vedení školení pro cukráře. Pořádá workshopy pro odborné školy a připravuje studenty na účast v prestižních soutěžích. Cukrářství zná od základu a specializuje se na práci s čokoládou, karamelem a marcipánem.

 

Iga Szarzyńska

Mistryně cukrářství a dekorací , která získávala dovednosti v Londýně, Paříži, San Franciscu a Torontu. Iniciátorka a spolumajitelka značky Iga Sarzyńska WzruszaToruń. Laureátka mnoho cukrářských soutěží, jejíž práce jsou prezentovány v zahraničních časopisech, mimo jiné v britském   „Wedding Cakes „a“ Cakes & Sugarcraft „. Specializuje se na krásné, ručně zdobené perníčky.

 

Magda Kubiś

Nadšenkyně cukrářství, specializující se na tvorbu neopakovatelných, jedinečných dortů a dezertů. Vítěz bronzové ceny na New York Cake Show v roce 2017 a laureátka mnoha dalších prestižních soutěží. V současnosti majitelka Tort Academy, online školy anglického stylu a portálu Cake Room. Díky její velké vášni, nasazení a efektivní metodě výuky Magdu ocenili organizátoři největšího cukrářského veletrhu v Polsku – Expo Sweet, když ji nominovali  do poroty v ročníku 2020.