fbpx
Dekorace - ovoce

Čerstvé ovoce přitahuje pozornost, je spojeno se sezónovostí, zdravými návyky a také zdůrazňuje čerstvost produktů. Přitahuje zákazníky s příslibem darů přímo z přírody. Proto ovoce – v jakékoli podobě – z dezertů nezmizí, ba co víc bude více viditelné než doposud! Čerstvé a sušené ovoce, ovocné 3D monoporce, ovocné pěny a ovocné dekorace korunující dezert. Kdo dá víc?!

 

OVOCE V DOBRÉ SPOLEČNOSTI

Wiesław Kucia

Tradiční chutě vždycky budou na špici, ale abyste získali pozici na trhu, musíte být inovativní a otevření.  Do tradičních chutí stačí přidat tropický prvek v podobě past nebo pyré, abyste získali něco jiného. Například hrušku může rozbít něčím kyselým jako je yuzu pyré, které navíc podtrhne a zvýrazní její chuť. Do čokolády je možné přidat extrakt z tonka fazolí -tím získáme odlišnou variantu.

 

SEZÓNA OVOCE NIKDY NEZKONČÍ

Mieczysław Chojnowski

Sezónnost v dezertech je velmi důležitá – tento trend pozoruji již několik let spolu s nárůstem nákupu ovoce. Obliba ovocných chutí dezertů je jedním aspektem. Druhým je to, že ovoce zdůrazňuje čerstvost a vytváří pozitivní asociace – spojení s dobrým, čerstvým výrobkem. Proto i v zimním období, kdy je ovoce mnohem dražší a hůře dostupné, bychom z něj neměli rezignovat.

 

Představujeme tým expertů:

Wiesław Kucia

Uznávaný pekař, cukrář a potravinářský technolog s 15.letou praxí. Majitel autorské designérské Umělecké školy v Lublinu, která byla založena pro nadšence cukrářství, pekařství a kulinářského umění. Laureát mnoha národních i mezinárodních soutěží, úspěšný i v zahraničí. Své znalosti, dovednosti a zkušenosti v pekařské výrobě získával řadu let, kdy vytvářel umělecké exponáty a dosáhl mistrovských dovedností ve zdobení slavnostních chlebů.

 

Mieczysław Chojnowski

Mistr světa v cukrářství, expert a školitel Mistrovy akademie. Své rozsáhlé znalosti a cenné zkušenosti využívá na mnoha úrovních, například ve vedení  školení pro cukráře. Pořádá workshopy pro odborné školy a připravuje studenty na účast v prestižních soutěžích. Cukrářství zná od základu a specializuje se na práci s čokoládou, karamelem a marcipánem.