fbpx
Dekorace - květiny jinak

Živé květiny a bylinky v cukrářství nejsou žádným novým objevem, ale v dnešní době jejich využití nabývá na významu ve spojení s trendem návratu k přírodě a zdravému životnímu stylu, což je nesmírně důležité pro uvědomělé zákazníky.

 

Popularitu získávají rostlinné kompozice ze sušených rostlin-listy, klasy, sušené květiny a dekorace z jejich okvětních lístků-to je další elegantní dekorativní doplněk k dezertům.

 

ELEGANCE V KVĚTINOVÉ FORMĚ

Wiesław Kucia

Dekorace ve formě sušeného ovoce (citron, pomeranč, hruška) a květin, listů a trav se objevily již před časem, tento trend se však neustále vyvíjí s důrazem na eleganci dezertů. Sušené květy se používají ke zdobení cukroví, perníčků, muffinů a dortů. Již dříve byly sušené květiny a ovoce používané k dekoraci, ale častěji se jednalo o nejedlé dekorace. V současné době se používá ovoce a sušené květiny, které jsou uváděny na trh jako doplněk stravy, tj. mají potravinářský atest.

 

KVĚTINY TAKÉ MIMO SEZÓNU

Jola Słoma & Mirek Trymbulak

Při zdobení je velmi žádoucí kreativita. Můžeme používat jak sušené tak čerstvé ovoce. To samé platí pro květiny. Když skončí sezóna čerstvé levandule nebo měsíčku, pro dekoraci se skvěle jejich sušené okvětní lístky-vypadají krásně. Skvěle chutnají například sušené okvětní lístky růží.

 

Představujeme tým expertů:

Wiesław Kucia

Uznávaný pekař, cukrář a potravinářský technolog s 15.letou praxí. Majitel autorské designérské Umělecké školy v Lublinu, která byla založena pro nadšence cukrářství, pekařství a kulinářského umění. Laureát mnoha národních i mezinárodních soutěží, úspěšný i v zahraničí. Své znalosti, dovednosti a zkušenosti v pekařské výrobě získával řadu let, kdy vytvářel umělecké exponáty a dosáhl mistrovských dovedností ve zdobení slavnostních chlebů.

Jola Słoma & Mirek Trymbulak

Milovníci bezlepkové veganské kuchyně a přírodní surovin a majitelé Ateliéru chuti. Společně vytvářejí své vlastní recepty zveřejněné na jejich blogu, kanálu YouTube a ve vlastních kulinářských knihách. O své více než 25.leté zkušenosti  při vytváření chuťových vjemů  se dělí během workshopů a školení a  jako hosté na  externích akcích a přednáškách. Na svém kontě mají také 12 dílů prvního bezmasého kulinářského televizního programu v Polsku na kanálu Kuchnia +.