fbpx

 

Z vyjádření samotného Institutu Pantone Color můžeme vyčíst, že jde o barvu „zvídavou a fascinující“, signalizující změny, opouštějící období izolace a začínající nové, odvážné kapitoly života. I když cukrářští odborníci jsou toho názoru, že trendy pokud jde o barevnost dezertů v letošním roce se budou opírat spíše o světlejší   a více tlumené odstíny, není vyloučeno, že cukráři opět dokáží,že umí  světové módní trendy dokonale aplikovat v cukrářské výrobě  a představí  dezerty ve verzi Very Peri. Ostatně autority udávající trendy v oblasti módy již mění šatníky, aby vytvořily prostor pro nový odstín modré. Je asi jen otázkou času, kdy si vyžádají dezert v barvě odpovídající jejich tvorbě.

Jestlipak víte, že… ?

I když modrá je v potravinářském průmyslu spojována s používáním umělých barviv, této barvy lze snadno dosáhnout pomocí odvaru z  Klitorie ternatské. V našich zeměpisných šířkách  ještě není příliš populární, ale v Asii, kde se pěstuje , je hojně využívána v bylinkářství  a v potravinářském průmyslu jako přírodní barvivo.

 

ŽENSKÁ FIALOVÁ

Magda Kubiś

Very Peri je odstín fialové evokující barvy chrpy, spíše  modrou než červenou. Tato barva bude inspirující především v oblasti módy, ale to svým způsobem ovlivňuje také všechny ostatní oblasti. Myslím, že má velkou šanci i v cukrářství, zejména v elegantních, slavnostních dortech zejména určených pro ženy.  

 

LEVANDULOVÉ MOTIVY

Iga Sarzyńska

Barva Very Peri mi připomíná odstíny levandule. Velmi ráda využiji tento odstín pro polevy dekorující perníčky rostlinnými, levandulovými motivy. V mé knize “Čtyři roční období   “ můžete najít příklad takových perníčků.

 

BARVA HODNÁ EXPERIMENTU

Pavel Małecki

Je to velmi specifická barva – budˇ se   někomu velmi líbí nebo ne . Velmi rád budu s touto barvou  experimentovat a v cukrárně Sova se určitě nějaká nabídka objeví.

 

 

Představujeme tým expertů :

Magda Kubiś

Nadšenkyně cukrářství, specializující se na tvorbu neopakovatelných, jedinečných dortů a dezertů. Vítěz bronzové ceny na New York Cake Show v roce 2017 a laureátka mnoha dalších prestižních soutěží. V současnosti majitelka Tort Academy,  online školy anglického  stylu a portálu Cake Room. Díky její velké vášni, nasazení a efektivní metodě výuky Magdu ocenili organizátoři největšího cukrářského veletrhu v Polsku – Expo Sweet, když ji  nominovali  do poroty v ročníku 2020.

Iga Szarzyńska

Mistryně cukrářství a dekorací , která získávala dovednosti v Londýně, Paříži, San Franciscu a Torontu. Iniciátorka a spolumajitelka značky Iga Sarzyńska WzruszaToruń. Laureátka mnoho cukrářských soutěží, jejíž práce jsou prezentovány v zahraničních časopisech , mimo jiné v britském   „Wedding Cakes „a“ Cakes & Sugarcraft „. Specializuje se na krásné, ručně zdobené perníčky

Pawel Małecki

Mistr Polska v cukrářství, čokolatiér a lektor na Akademii čokolády v Lodži. Několikanásobný laureát cukrářských soutěží v Polsku a v zahraničí. Člen týmu, který vytvořil Guinessův rekord o největší svatební dort. Autor mnoha cukrářských knih. Vedoucí oddělení zdobení pralinek a zmrzlin v cukrárně Sowa a jeden z hostů kanálu Kuchyně Lidl na YouTube.